Ο καιρός

 

Η περιοχή των Δελφών

Delfi1Η πόλη των Δελφών αποτελεί την οικιστική συνέχεια του ιστορικού Μαντείου των Δελφών και του οικισμού Καστρί που αναπτύχθηκε επάνω στα ερείπια του Μαντείου. Μεταφέρθηκε στην σημερινή της θέση το 1893 με την έναρξη των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Χτισμένη στην πλαγιά του δυτικού Παρνασσού σε υψόμετρο 550μ. Επίκεντρο παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος που προσφέρει ένα άρτιο επίπεδο φιλοξενίας μεγάλης κλίμακας. Κέντρο φυσιολατρικού τουρισμού και αθλητισμού (εκπληκτικό το σύμπλεγμα αρχαίων & σύγχρονων μονοπατιών) που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε όλες τις ηλικίες.

Μαγευτική η θέα αυτής της πόλης που έχει χαρακτηριστεί ως ένας τόπος πραγματικής θετικής ενέργειας. Το υπέροχο κλίμα της και η άρτια σύνδεσή της με όλα τα σημαντικά αστικά κέντρα της Ελλάδας την καθιστούν έναν πραγματικό «Ομφαλό της Γης».

Οι Δελφοί είναι μια περιοχή με έντονο τουρισμό και έχει χαρακτηριστεί τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Εκτός του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου, υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή μια σειρά Ιερών Μονών θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Επίσης, οι Δελφοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση 10 χλμ από την Αράχωβα, σημαντικό χειμερινό προορισμό της Στερεάς Ελλάδας και το Γαλαξείδι.

Οι Δελφοί είναι αδελφοποιημένοι με τις πόλεις: Τόνγκα (Ιαπωνία) και Τεοτιχουακάν (Μεξικό)

 

Φωτογραφικό Υλικό

 

09   08    01  

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                           

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com